Nieuws

Jan Pustjens Focus Day 2021

27-01-2021

 

Ongetwijfeld herinnert u zich onze meest recente Nieuwsbrief van december 2020 waarin wij de Jan Pustjens Focus Day 2021 op zondag 31 januari a.s. aankondigden. De JP Focus Day, inmiddels een waardevolle traditie, nu voor de 6de keer met studenten van alle Nederlandse conservatoria die zich laten inspireren door vooraanstaande masters uit de slagwerkwereld. Dit jaar de Amerikaanse slagwerker en componist Michael Burritt en de Nederlandse slagwerker Peter Prommel (voormalig student van Jan Pustjens).

 Als gevolg van de Corona-crisis kan de Focus Day deze keer helaas niet live in het Conservatorium van Amsterdam plaatsvinden. Online zal Michael Burritt vanuit zijn huis in Amerika het middagprogramma leiden (vanwege het tijdsverschil met Amerika) en Peter Prommel zal de ochtend verzorgen. Alle ensembles treden op vanaf hun thuisbasis en vanuit de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam wordt er geschakeld naar de diverse locaties, een waarachtig experiment! Alle deelnemers zijn er klaar voor en hebben alles met enthousiasme voorbereid. De dag zal gepresenteerd worden door Herman Rieken.


De invulling van de dag is als volgt:


Jan Pustjens Focus Day - zondag 31 januari 2021

Masters: Peter Prommel (ochtendprogramma) en Michael Burritt (middagprogramma)

10:30 uur Opening

10:45 - 11:30 uur Koninklijk Conservatorium Den Haag: Toru Takemitsu - Rain Tree

11:30 - 12:15 uur Conservatorium Maastricht: George Hamilton Green - Jovial Jasper + The Whistler

12:15 - 13:00 uur Codarts Rotterdam: Aart Strootman - Shattered Canon #1video Peter Prommel: Karlheinz Stockhausen - Vibra-Elufa13:15 - 13:45 uur pauze

13:45 - 14:30 uur Prins Claus Conservatorium Groningen: Steve Reich - Mallet Quartet

14:30 - 15:15 uur ArtEZ Zwolle: Michael Burritt - Fandango 13

15:15 - 16:00 uur Academy of Music and Performing Arts Tilburg: Ivan Trevino - Catching Shadows video Michael Burritt: The Fragile Corridor (eigen compositie)16:15 - 17:00 uur Conservatorium van Amsterdam: Michael Burritt - 180

17:15 uur SluitingHet zou fantastisch zijn, en eigenlijk twijfelen wij daar niet aan, als ook deze JP Focus Day een succes wordt en zal bijdragen aan de belangrijkste wens van Jan Pustjens: jonge slagwerkers ondersteunen en stimuleren in het ontwikkelen van hun talent. Helaas kunnen wij u deze keer niet persoonlijk begroeten, maar het is een mooie gedachte dat velen, zoals u, deze dag - weliswaar online - toch bij ons zijn.

Onze grote dank gaat uit naar Herman Rieken en Arnold Marinissen die door hun enorme inzet en creativiteit deze dag mogelijk maken. Ook veel dank aan Nils Feenstra voor het realiseren van alle techniek vanuit het Conservatorium van Amsterdam.

Wij wensen u een bijzondere Focus Day toe!

Namens het bestuur van de Jan Pustjens Foundation,

Else Broekman

 

 

Image removed.

Overview Jan Pustjens Focus Day 2021

 

 

Image removed.

Facebook pagina Michael Burritt

 

 

Michael Burritt, is een van de meest toonaangevende percussiesolisten en pedagogen van zijn generatie. Hij geeft regelmatig concertreizen en masterclasses door de Verenigde Staten, Europa, Azië, Australië en Canada. Michael Burritt heeft talloze albums met solo- en kamermuziek op zijn naam staan, waaronder een opname van het Percussion Concerto van Joseph Schwatner (Albany label). Binnenkort brengt hij een nieuw album uit met werken van Alejandro Viñao. Michael Burritt is actief als componist, zijn werken voor solo marimba en voor percussie gezelschappen zijn inmiddels standaard repertoire geworden. Michael Burritt is voorzitter van de Percussive Arts Society en bekleedt momenteel het Paul J. Burgett Distinguished Professorship. Daarnaast is hij hoofd van de Percussion Department aan de Eastman School of Music. 

 

Peter Prommel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het Oberlin Conservatory in Ohio (VS). Peter Prommel werkte bij ensembles als het Radio Kamerorkest Hilversum (RKO), Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en instituten als het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Peter Prommel ontwikkelde een speciale interesse in innovatieve lesmethoden en ontwikkelde een nieuwe afdeling voor innovatieve percussie aan de Hochschule für Musik, Detmold Duitsland, waar hij werkt als professor en afdelingshoofd. Hij ontwikkelt nieuwe cursussen rondom niet-westerse muziek. Zijn interesses gaan uit naar het theorie studie, mensen inspireren om betekenis te geven aan hun professionele activiteiten en hun leven in het algemeen.

 

P.S.

Zeker het vermelden waard: een oud-leerling van Jan Pustjens, Iñaki Martin, master tijdens de tweede JP Focus Day in 2017, heeft een compositie voor snaredrumsolo gemaakt ter nagedachtenis aan Jan, die op 7 januari, 10 jaar geleden, overleed. De publicatie is mogelijk gemaakt door Henny van den Abbeelen van Pustjens Percussion Products.

 

De Jan Pustjens Foundation is sinds 9 mei jl. gevestigd:
Plantage Parklaan 12
1018 ST Amsterdam

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

 

Ongetwijfeld herinnert u zich onze meest recente Nieuwsbrief van december 2020 waarin wij de Jan Pustjens Focus Day 2021 op zondag 31 januari a.s. aankondigden. De JP Focus Day, inmiddels een waardevolle traditie, nu voor de 6de keer met studenten van alle Nederlandse conservatoria die zich laten inspireren door vooraanstaande masters uit de slagwerkwereld. Dit jaar de Amerikaanse slagwerker en componist Michael Burritt en de Nederlandse slagwerker Peter Prommel (voormalig student van Jan Pustjens).

In juni, tijdens de tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen, ontving u in
onze nieuwsbrief al de eerste voorbode voor de 5de Jan Pustjens Focus Day op zondag 26 januari 2020 in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

together

Tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen hebben we al achter de rug: voorbodes van de aanstaande zomertijd. Deze nieuwsbrief is een voorbode van de 5de Jan Pustjens Focus Day

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

De 4de JP Focus Day zal op zondag 27 januari 2019 wederom gehouden worden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.