Nieuwsbrief Juni / 2019

Tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen hebben we al achter de rug: voorbodes van de aanstaande zomertijd. Deze nieuwsbrief is een voorbode van de 5de Jan Pustjens Focus Day

Amsterdam, Juni 2019

NIEUWSBRIEF

Tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen hebben we al achter de rug: voorbodes van de aanstaande zomertijd. Deze nieuwsbrief is een voorbode van de 5de Jan Pustjens Focus Day

Deze zal wederom plaatsvinden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam op zondag 26 januari 2020 met als thema ‘De vroege klassiekers’. Het repertoire voor deze jubileumeditie van de Focus Day is gericht op composities uit de jaren ‘30 en ‘40, waarbij u moet denken aan werken van Edgard Varèse, Henry Cowell, John Cage, Carlos Chavez, etc.

De Amerikaanse slagwerker/componist Jason Treuting, lid van het in vakkringen wereldvermaarde ensemble Sō Percussion, heeft zijn medewerking als master reeds toegezegd. Na zijn studie aan de Eastman School of Music bij John Beck haalde hij vervolgens zijn ‘Masters in Music’ en ‘Artist Diploma’ aan Yale University bij Robert Van Sice. Verder studeerde hij marimba bij Keiko Abe en gamelan in Bali.

Inmiddels hebben studenten van de conservatoria van Den Haag, Maastricht en Amsterdam hun medewerking weer toegezegd en verwachten wij binnenkort de toezegging van de anderen. Met name de laatste 2 edities van de Focus Day zijn uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplaats van internationale studenten van alle conservatoria in Nederland. Alleen al daarom heeft de Focus Day een bijzondere plaats ingenomen in de wereld van het slagwerk, geheel zoals de naamgever Jan Pustjens het graag gezien zou hebben.

 

De Jan Pustjens Foundation is sinds 9 mei jl. gevestigd:
Plantage Parklaan 12
1018 ST Amsterdam

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

Slagwerkers uit heel Nederland zijn op zondag 26 januari a.s. in groten getale aanwezig bij de vijfde Jan Pustjens Focus Day in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam. Binnen het thema “de vroege klassiekers” klinkt tijdens deze jubileumeditie muziek van onder andere John Cage, Lou Harrison en Carlos Chávez. Speciale gast is de Amerikaanse slagwerker/componist Jason Treuting, bekend van het ensemble Sō Percussion.

 

 

In juni, tijdens de tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen, ontving u in
onze nieuwsbrief al de eerste voorbode voor de 5de Jan Pustjens Focus Day op zondag 26 januari 2020 in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

together

Tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen hebben we al achter de rug: voorbodes van de aanstaande zomertijd. Deze nieuwsbrief is een voorbode van de 5de Jan Pustjens Focus Day

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

De 4de JP Focus Day zal op zondag 27 januari 2019 wederom gehouden worden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.