Jan Pustjens Focus Day 2020 / Nieuwsbrief

In juni, tijdens de tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen, ontving u in
onze nieuwsbrief al de eerste voorbode voor de 5de Jan Pustjens Focus Day op zondag 26 januari 2020 in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

jason

Amsterdam, December 2019

 

NIEUWSBRIEF

In juni, tijdens de tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen, ontving u in onze nieuwsbrief al de eerste voorbode voor de 5de Jan Pustjens Focus Day op zondag 26 januari 2020 in de Bernard Haitinkzaal van het
Conservatorium van Amsterdam.

Met veel genoegen kunnen wij nu – weliswaar onder andere herfstige weersomstandigheden – meer daarover vertellen. Als thema is gekozen “De vroege klassiekers”. Het repertoire voor deze jubileumeditie van de Focus Day is gericht op composities uit de jaren ’30 en ’40 waarbij u moet denken aan werken van John Cage, Carlos Chavez en Lou Harrison. Zoals bekend, heeft de wereldvermaarde Amerikaanse slagwerker/componist Jason Treuting zijn medewerking als mastert toegezegd.

Inmiddels hebben studenten van alle conservatoria in Nederland, t.w. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Maastricht, Zwolle en Groningen, hun medewerking weer toegezegd. Ook deze editie wordt wederom een ontmoetingsplaats van internationale studenten aan alle bovengenoemde opleidingsinstituten. De onderlinge saamhorigheid en uitwisseling van ideeën zijn het kenmerk geworden van deze dag - geheel in de geest van Jan Pustjens. De noten en het enthousiasme spatten er vanaf.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de samenwerking met de TROMP International Percussion Competition in Eindhoven. Dit concours wordt om de twee jaar gehouden en viert bij de komende editie, van 12 tot 22 november 2020, zijn 50 e verjaardag. Onze Stichting stelde vorig jaar al de Jan Pustjens Pers Prijs ter beschikking. Met het oog op ons beider jubileum volgt in aansluiting op de Pustjens Focus Day, eveneens in het Conservatorium van Amsterdam, een TROMP Repertoire Day met als ere-gast Jason Treuting. Dit soort dagen worden door TROMP over de gehele wereld georganiseerd, om zo getalenteerde jonge slagwerkers kennis te laten maken met juryleden en laureaten van het concours en zich te bekwamen in het repertoire, bij eerdere edities o.a. met Christian Dierstein (master JP Focus Day 2019), Peter Prommel (oud-student van Jan) en Arnold
Marinissen. De winnaar van de Jan Pustjens Pers Prijs 2018, Elliot Gaston-Ross, is uitgenodigd hier zijn talenten te vertonen. Zijn aanwezigheid zou de cirkel mooi rond maken.

Deze jubileumeditie wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de slagwerkdocenten van het Conservatorium van Amsterdam en de directie van TROMP. Al deze activiteiten zijn voor het publiek gratis toegankelijk. Het beloven weer spannende dagen te worden. Wij hopen u te mogen begroeten

De Jan Pustjens Foundation is sinds 9 mei jl. gevestigd:
Plantage Parklaan 12
1018 ST Amsterdam

Jan Pustjens

Jan Pustjens was een begenadigd slagwerker die nationaal en internationaal furore maakte. Hij was als solo slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest.

Nieuws

 

Ongetwijfeld herinnert u zich onze meest recente Nieuwsbrief van december 2020 waarin wij de Jan Pustjens Focus Day 2021 op zondag 31 januari a.s. aankondigden. De JP Focus Day, inmiddels een waardevolle traditie, nu voor de 6de keer met studenten van alle Nederlandse conservatoria die zich laten inspireren door vooraanstaande masters uit de slagwerkwereld. Dit jaar de Amerikaanse slagwerker en componist Michael Burritt en de Nederlandse slagwerker Peter Prommel (voormalig student van Jan Pustjens).

In juni, tijdens de tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen, ontving u in
onze nieuwsbrief al de eerste voorbode voor de 5de Jan Pustjens Focus Day op zondag 26 januari 2020 in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

together

Tropische dagen, hevige regenval en de eerste zware stormen hebben we al achter de rug: voorbodes van de aanstaande zomertijd. Deze nieuwsbrief is een voorbode van de 5de Jan Pustjens Focus Day

In 2018 bezocht de Jan Pustjens Stichting het TROMP slagwerk concours om een ​​speciale prijs uit te reiken om een ​​jong talent verder te ondersteunen. De prijs werd uitgereikt aan Elliott Gaston-Ross! We wensen hem het allerbeste in zijn veelbelovende carrière en muzikale reis!

De 4de JP Focus Day zal op zondag 27 januari 2019 wederom gehouden worden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
Op donderdag 12 april 2018 kwamen we (mijn moeder, Ramon Lormans , en ik) na een lange reis aan in Hiroshima. We werden opgehaald door een moeder van éen van de ensemble-leden van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble. De mensen van de organisatie waren erg attent, lief en wilden dat alles ging volgens plan.
Filmimpressie van de 3de Jan Pustjens Focus Day op 28 januari 2018 gehouden in de Bernard Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.
JP Focus Day 2018, op 28 januari jl. werd een zeer succesvolle dag die in het teken stond van een unieke masterclass van Zoltán Rácz

Graag verwijzen wij u naar de Engelse site - zie rechtsboven - voor de leuke bijdrages van Mervyn Groot en Sven Hoscheit, naar aanleiding van support van de Stichting die zij hebben ontvangen, voor de verdere ontwikkeling van hun projecten.